Zile de formare spirituală și umană

În zilele de 25 și 26 martie, studenții Colegiului au urmat un parcurs de formare cu ajutorul p. Szentmártoni și a sr. Benedicta.
În 25 martie p. Szentmártoni a vorbit studenților despre teologia mâinii puternice a Domnului care a scos pe poporul său din Egipt. Importanța mâinii și a gesturilor este pusă în evidență în activitatea misionară a Mântuitorului, la săvârșirea minunilor. Tema noastră este să descoperim în zilele noastre felul prin care Isus acționează și să putem deveni mâini a Domnului de-a lungul istoriei e care o traversăm.
Este știut că omul se exprimă și cu ajutorul mâinilor, de aceea există o întreagă psihologie a acestora și un simbolism al lor.
Isus are nevoie de noi și de mâinile noastre ca să lucreze în lume și invitația este de a privi mâinile tandre a Maicii Domnului, pentru a conștientiza importanța mâinii preotului.

Apoi, în data de 26 martie, sora Benedicta a ținut studenților un moment formativ pornind de la persoana preotului și dificultățile pe care le poate întâmpina de-a lungul misiunii sale pastorale, precum și modalitățile prin care preotul trebuie să se adapteze necesităților credincioșilor.