– Unitate în diversitate – Sfânta Liturghie în Bazilica Sfântului Petru

– Unitate în diversitate – Sfânta Liturghie în Bazilica Sfântului Petru

În dimineața zilei de 21 noiembrie a.c., comunitatea Colegiului Pio Romeno a avut ocazia să participe în Capela Del Coro din Bazilica Sfântului Petru la Sfânta Liturghie celebrată de Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, în prezența tuturor capilor Bisericilor Orientale Catolice.

Cei prezenți au putut simți mireasma spirituală a bucuriei comuniunii și a unității ce se găsește în Biserica Catolică din Orient. Din partea Bisericii Române-Unite a fost prezent Preafericitul Părinte Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice și Preasfințitul Virgil Bercea, Episcop de Oradea Mare. Fericitul eveniment liturgic a făcut parte din Adunarea Plenară a Congregației pentru Bisericile Orientale cu tema: „Bisericile Orientale Catolice la 50 de ani de la Conciliul Vatican al II-lea”.

Cardinalul Lucian Mureșan a avut bucuria, după celebrarea Sfintei Liturghii, să îl întâlnească pe Sfântul Părinte Francisc.

Suntem cu toții în rugăciune pentru conducătorii Bisericilor Orientale ce sunt în deplină comuniune de credință cu urmașul Sfântului Petru, meditând, de asemenea, la bucuria diversității în unitate ca la doi plămâni: Orientul și Occidentul împreună-lucrând pentru mărirea lui Dumnezeu.

 

                                                                                                 George Nicoară

 21-noi-2103

21-noi-2103-1

21-noi-2103-12