Studenții Colegiului Pontifical “Pio Romeno” în exerciții spirituale

Studenții Colegiului Pontifical “Pio Romeno” în exerciții spirituale

 

A devenit o tradiție ca în fiecare an, în perioada Postului Mare, studenții Colegiului Pontifical “Pio Romeno” din Roma să petreacă câteva zile de reculegere spirituală pentru a se pregăti la celebrarea misterului Învierii Domnului.

Anul acesta în perioada 19-22 martie, comunitatea Colegiului a avut ocazia să se îndrepte și să se reculeagă într-un loc cu o deosebită încărcătură spirituală, și anume localitatea Monte Sant’Angelo din Provincia Foggia. Aici, potrivit tradiției, în secolul al V-lea Arhanghelul Mihail a apărut episcopului Laurențiu care a pus bazele acestui sanctuar.

Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Episcop Auxiliar de Făgăraș și Alba-Iulia, Vicarul Bucureștilor, a predicat exercițiile spirituale care s-au împletit cu momentele de rugăciune comunitară și cu o vizită la Abația din Pulsano, aflată în vecinătatea localității Monte Sant’Angelo.

În drum spre casă, sâmbătă 22 martie Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost celebrată la Sanctuarul din San Giovanni Rotondo, locul în care Sfântul Padre Pio a primit stigmatele patimilor Domnului și a trăit o mare parte din viață. După celebrarea Sfintei Liturghii de către Preasfinția Sa Mihai – în capela în care Padre Pio obișnuia să celebreze sfintele slujbe –, întregul grup a avut ocazia să participe la o vizită ghidată a Sanctuarului și a Conventului fratelui Pio din Pietralcina.

Periplul spiritual a continuat, în drumul către Cetatea Eternă, cu vizitarea Sanctuarului Miracolului Euharistic din localitatea Lanciano.

P1000274

20140319_181852

20140321_182433

P1000254