Sărbătoarea Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma

Sărbătoarea Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma

Luni, 15 aprilie 2013, a avut loc sărbătoarea Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma, a cărui hram este Sărbătoarea Bunei Vestiri. Sfânta Liturghie a avut loc la orele 06.30 şi a fost celebrată de către PS Mihai Frăţilă; au concelebrat Pr. Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului Pio Romeno, Pr. Vasile Man, Vicerectorul Colegiului, Pr. Cristian Crişan, Rectorul Misiunii Greco-Catolice de la Paris, precum şi ceilalţi preoţi din colegiu.

La ora 13.00 a avut loc o rugăciune în biserica Colegiului în prezenţa Eminenţei Sale Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, a Înalt Preasfinţiei Sale Cyril Vasil, Secretarul aceleiaşi Congregaţii, a Preasfinţiei Sale Mihai Frăţilă, Episcop Vicar al Bucureştilor, a Excelenţei Sale dl. Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun; au mai participat reprezentanţi ai Ambasadei României pe lângă Statul Italian, reprezentanţi a Universităţilor Pontificale din Roma, rectori ai Colegiilor Pontificale Orientale, alţi prieteni şi studenţii Colegiului.

După momentul de rugăciune, cei prezenţi au participat la prânzul festiv. În cuvântul adresat invitaţilor, Părintele Rector a mulţumit Sfântului Părinte Papa pentru generozitatea pe care o arată tinerilor studenţi români şi a subliniat rolul important pe care îl are Colegiul Pontifical Pio Romeno pentru Biserica Greco-Catolică Română. A mulţumit tuturor celor prezenţi, în special Congregaţiei pentru Bisericile Orientale pentru tot sprijinul acordat: ”În această zi deosebită, doresc să exprim o deosebită recunoştinţă şi aducere de mulţumită pentru oportunitatea oferită studenţilor noştri greco-catolici români în această frumoasă Cetate a Romei, care pentru noi este Maică a neamului şi a credinţei. Ei au venit cu entuziasm, datorită generozităţii Congregaţiei pentru Bisericile Orientale pentru a-şi aprofunda cunoştinţele teologice şi pentru a se umple de acel spirit preoţesc care împleteşte studiul şi rugăciunea, în drumul spre sfinţenie.” Eminenţa Sa Cardinalul Sandri a mulţumit la rândul său Părintelui Rector pentru ocazia oferită celor prezenţi de a se întâlni şi de a se bucura împreună la acest eveniment.