Sărbătoarea Colegiului Pio Romeno

Sărbătoarea Colegiului Pio Romeno

În binecuvântata zi de 16 aprilie 2015, la doar câteva zile de la sărbătoarea Învierii Domnului, comunitatea Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma a celebrat  hramul acestei prestigioase instituții.

La invitația părintelui rector Gabriel Buboi, au răspuns distinși oaspeți onorându-ne cu prezența Cardinalul Leonardo Sandri, Prefetul Congregației pentru Bisericile Orientale, însoțit de secretarul Congregației, Monsenior Cyril Vasil’, precum și de subsecretarul Pr. Lorenzo Lorusso. Din partea ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun au fost prezenți domnul ambasador Bogdan Tătaru – Cazaban și alte oficialități. Au mai fost prezenți numeroși preoți români și iubiți colaboratori ai Colegiului, dar și rectori și responsabili ai altor colegii orientale. De asemenea am avut bucuria de a fi uniți în rugăciune și sărbătoare cu diverși profesori și personalități ale Romei.

După întâmpinarea distinșilor invitați a avut loc un moment de rugăciune și reculegere, răspunsurile fiind oferite de un grup de studenți ai Colegiului.

A urmat apoi prânzul festiv în timpul căruia au luat cuvântul atât părintele rector Gabriel Buboi, cât și Excelența Sa Cardinalul Sandri, făcând referire la Anul Milostivirii propus de Sfântul Părinte Papa Francisc.

Mulțumim Domnului pentru această binecuvântată zi de sărbătoare pentru comunitatea noastră precum și tuturor invitaților prezenți, dar și acelora care ne-au purtat în gândurile lor.

Ioan – Ștefan Dumitraș