Sărbatoarea Colegiului Pio Romeno 2023

Sărbătoarea Buneivestiri, ziua patronală a Colegiului a fost celebrată cu Dumnezeiasca Liturghie în 25 martie avându-l ca invitat pe p. Lucian Lechințan.
În 27 martie a avut loc celebrarea oficială în prezența Înalpreasfinției Sale Mons. Claudio Gugerotti, prefectul Dicasterului pentru Bisericile Orientale însoțit de subsecretarul Dicasterului don Flavio Pace și de secretarul personal fra Emanuel. S-au alăturat zilei de bucurie, dna Adina Lovin, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României pe lângă sfântul Scaun, rectorii colegiilor orientale din Roma, persoane consacrate dintre care menționăm pe Maica Marcela, superioara generală a Ordinului sf. Vasile cel Mare și prieteni ai colegiului.
După celebrarea Acatistului în biserica Colegiului și cuvântul se bun venit adresat de p. Rector, ÎPS Mons. Gugerotti a salutat comunitatea evocând întâlnirile avute cu Biserica Greco Catolică din România și îndemnând studenții să profite de perioada romană, studiind și lăsându-se inspirați de sacrificiul înaintașilor.
La final, prefectul Dicasterului i-a salutat personal pe toți studenții.