Rugăciuni de pomenire înălţate de comunitatea Colegiului Pio Romeno pentru Preasfinţitul Părinte Episcop Florentin, adormit în Domnul

Săptămâna trecută, comunitatea colegiului a primit cu stupoare vestea tragică a trecerii la Domnul a Preasfinției sale, Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic al Eparhiei de Cluj-Gherla.
Încă de la primirea veștii, sufletul Preasfinției sale a fost purtat în rugăciune la Sfintele Liturghii cotidiene ale comunității, cât și la Sf. Liturghie în ritul copt celebrată de către părinții egipteni, din comunitatea Sf. Efrem.

Totodată, sâmbătă, 16 ianuarie, comunitatea colegiului, la mănăstirea surorilor baziliene, alături de sora Marcela, superioara generală și de celelalte măicuțe, au purtat în rugăciune sufletul Preasfințitului Florentin la Sfânta Liturghie celebrată de Pr Rector Gabriel Buboi.

Un alt moment de rugăciune pentru sufletul Peasfinției Sale, s-a întâmplat luni, 18 ianuarie, orele 12:00, în biserica colegiului, prin celebrarea slujbei Parastasului la care au participat Eminența Sa, Leonardo Cardinal Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, cât și numeroase personalități din rândul clerului și laici, printre care Dl. ambasador al României pe lângă Sf. Scaun Liviu Zăpârțan și Dl. ambasador al României în Italia George Bologan.
În adresarea sa, Cardinalul Leonardo Sandri, cunoscându-l personal pe PS Florentin, a amintit de aportul preasfințitului la ridicarea Bisericii Greco-Catolice din România și de deschiderea sa spre evanghelizare în fața provocărilor societății contemporane.
Momentul de rugăciune s-a încheiat cu binecuvântarea Eminenței sale.