Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -23 iunie 2013

Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -23 iunie 2013

Cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine îşi va pierde sufletul pentru Mine, acela îl va mântui (Lc 9, 24), sunt cuvintele rostite de Sfântul Părinte la începutul Rugăciunii Angelus din această duminică în Piaţa Sfântul Petru.

A-şi pierde sufletul pentru Cristos înseamnă a mărturisi credinţa şi a apăra adevărul. Martirii reprezintă exemplul celor care şi-au dăruit viaţa pentru Cristos. Astăzi, în multe părţi ale lumii sunt mulţi martiri, mai mulţi ca în primele secole, care îşi dau propria viaţă pentru Cristos. Aceasta este Biserica noastră, o Biserică cu mai mulţi martiri ca în primele secole.

De asemenea, a amintit Sfântul Părinte, există şi un martiriu cotidian care reprezintă şi el o pierdere a vieţii pentru Cristos, împlinind propria datorie cu iubire după logica lui Cristos, logica darului şi a sacrificiului. Părinţii care în fiecare zi îşi oferă în mod concret propria viaţă pentru binele familiei; preoţii, călugării şi călugăriţele care îşi desfăşoară cu generozitate serviciul pentru Împărăţia lui Dumnezeu; tinerii care renunţă la propriile interese pentru a fi în întâmpinarea celor nevoiaşi, toate acestea reprezentând exemple concrete în acest sens.

Îndemnul pe care Sfântul Părinte Francisc ni l-a transmis astăzi este acela de a nu ne fi frică de a merge împotriva curentului societăţii, împotriva valorilor rele care ne sunt propuse şi care ne distrug viaţa. Trebuie să cerem ajutorul Sfântului Ioan Botezătorul, a cărui naştere o sărbătorim mâine 24 iunie, care şi-a dat viaţa pentru adevăr, consacrându-se lui Dumnezeu.