Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte 23.11.2014

Pentru Isus a împărăți nu însemnă a comanda „în maniera acestei lumi”, ci ”a asculta pe Tatăl”, astfel încât să se împlinească planul lui de iubire și de mântuire. Aceasta este reflecția Sfântului Părinte Papa Francisc, din cadrul solemnității „Cristos, Regele Universului”, celebrată în Piața Sfântul Petru din Roma, împreună cu ritul canonizării a șase noi sfinți, patru din Italia și doi din India: Giovanni Antonio Farina, Ludovico din Casoria, Nicola din Longobardi, Amato Ronconi, Kuriakose Elias Chavara și Eufrasia Eluvathingal.

Astăzi Biserica, a spus Papa, ne prezintă ca și modele noi sfinți care, prin faptele unei generoase dedicări față de Dumnezeu și față de aproapele, au servit, fiecare în propriul său ambient, Împărăția lui Dumnezeu și astfel, au devenit moștenitori ai acesteia.

Isus nu este un rege după concepția acestei lumi: pentru El a împărăți nu înseamnă a comanda, ci a-L asculta pe Tatăl, a se încredința Lui, astfel încât să se împlinească planul său de iubire și de mântuire. În acest fel există o reciprocitate deplină între Tatăl și Fiul. Astfel, timpul Împărăției lui Cristos este timpul lung de supunere totală la Fiul și de dăruire totală la Tatăl.

 

sursa: news.va