Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -20 octombrie 2013

,,Dumnezeu ştie totul despre noi, dar ne invită să ne rugăm cu insistenţă”, a amintit Sfântul Părinte în cadrul Rugăciunii Angelus, făcând referire la parabola Evangheliei de astăzi (Lc 18, 1-8), în care Isus vorbeşte despre “necesitatea de a ne ruga în mod continuu, fără a ne pierde nădejdea”.

În itinerariul nostru cotidian, mai ales în dificultăţi, în lupta contra răului, Dumnezeu nu este departe, este de partea noastră; noi luptăm cu Dumnezeu alături, iar rugăciunea este arma noastră, care ne face să simţim prezenţa Sa, îndurarea Sa şi ajutorul Său.

Lupta împotriva răului, a adăugat Papa este “grea şi lungă, cere răbdare şi rezistenţă”. În această luptă, Dumnezeu este aliatul nostru, credinţa în El reprezintă forţa noastră, iar rugăciunea este expresia credinţei, deoarece dacă încetează credinţa, încetează şi rugăciunea, iar noi umblăm în întuneric, pierzându-ne pe drumul vieţii. Rugăciunea perseverentă este, prin urmare, “expresia credinţei într-un Dumnezeu care ne cheamă să luptăm alături de El, în fiecare zi, în fiecare moment, pentru a învinge răul prin bine. În acest sens, Sfântul Părinte a dorit să menţioneze “multele femei care luptă pentru propria familie, care se roagă şi care nu îşi pierd niciodată nădejdea.

La sfârşitul Rugăciunii Angelus, Sfântul Părinte Francisc a amintit despre Ziua Mondială a Misiunilor 2013, care se marchează anual în a treia duminică din luna octombrie. De asemenea şi-a exprimat apropierea faţă de populaţia statului Filipine, afectată de un cutremur puternic. Totodată a transmis un salut tuturor mamelor din Argentina, ţară în care astăzi se sărbătoreşte “Ziua mamei”.