Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -2 iunie 2012

Sfântul Părinte a început Rugăciunea Angelus amintind de sărbatoarea celebrată săptămâna trecută Corpus Domini, Sărbatoarea Euharistiei, Taina Trupului şi a Sângelui lui Cristos.

Apoi, a făcut o reflecţie asupra pasajului evanghelic al “Înmulţirii pâinilor şi a peştilor (Lc 9, 11-17)”, în care apostolii sunt derutaţi şi nu înţeleg ceea ce vrea să le transmită Isus. Mântuitorul ştie bine ceea ce trebuie să facă, apropierea Sa plină de îndurare faţă de mulţime fiind reprezentată de stransa comuniune cu Tatăl. Isus cunoaşte problemele noastre, simte slăbiciunile şi nevoile noastre. El se încredinţează Tatălui ceresc, ştiind că la El toate sunt cu putiinţă. De aceea le spune apostolilor să formeze grupuri de câte cincizeci, aceasta însemnând că nu mai sunt o mulţime ci devin comunităţi, hrănite de pâinea Domnului.

Discipolii au văzut minunea dar nu au cules bine mesajul. Înca o dată au urmat logica umană şi nu pe aceea a lui Dumnezeu, aceea a slujirii, a iubirii şi a credinţei.

La sfârşitul Rugăciunii Angelus, Sfântul Părinte şi-a exprimat trista şi continua preocupare pentru conflictele din Siria, care afectează populaţia, dornică de pace şi întelegere.

Totodată Papa a ţinut să sublinieze şi semnele de speranţă care există în lume, încurajând paşii făcuţi în multe ţări ale Americii Latine pentru reconciliere şi pace.