Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -19 ianuarie 2014

         “A-l urma pe Isus ne face mai liberi şi mai bucuroşi”, a spus Sfântul Părinte Papa Francisc la rugăciunea Angelus din această duminică, din Piaţa Sfântul Petru, plină de pelerini din diferite comunităţi etnice, cu ocazia celei de-a 100-a Zi Mondială a Imigrantului şi a Refugiatului. Tema acestei zile este: “Imigranţi şi refugiaţi: spre o lume mai bună”.

De asemenea, Sfântul Părinte a înălţat o rugăciune specială pentru cei care trăiesc în situaţii de dificultate, amintind că iubirea este singura cale de a învinge răul şi păcatul.

După recitarea Rugăciunii Angelus, Papa a adresat un special salut tuturor imigranţilor şi refugiaţilor din Italia şi din întreaga lume: “Dragi prieteni, voi sunteţi aproape de inima Bisericii, pentru că Biserica este un popor care călătoreşte spre Împărăţia lui Dumnezeu, pe care Isus a adus-o în mijlocul nostru. Nu vă pierdeţi speranţa într-o lume mai bună! Vă doresc să trăiţi în pace în ţările care vă întâmpină, păstrând valorile culturii voastre de origine”. Totodată, Sfântul Părinte a ţinut să mulţumească tuturor acelora care lucrează cu imigranţii, primindu-i, apărându-i şi însoţindu-i în clipele lor grele: Congregaţia “Misionarii Sfântului Carol”, preoţii şi măicuţele scalabriniene care fac mult bine Bisericii, făcându-se imigranţi cu imigranţii.

Sursa: news.va