Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte-17 noiembrie 2013

Nu vă lăsaţi păcăliţi de “falşii salvatori”, nu vă lăsaţi paralizaţi de frică şi trăiţi timpul aştepării ca “timp de mărturie şi stăruinţă”, gândindu-vă la numeroşii creştini, care continuă să sufere persecuţii religioase. Aceasta este invitaţia Sfântului Părinte Papa Francisc, din cadrul rugăciunii Angelus de astăzi.

De asemenea, Sfântul Părinte, s-a oprit asupra textului Evangheliei zilei (Lc 21, 5-19), în care Isus  – adresându-se celor din Ierusalim, care vorbeau despre templu şi despre frumuseţea lui – îi invită să-şi concentreze atenţia asupra “adevăratelor probleme”, şi nu asupra chestiunilor secundare.

Chiar şi astăzi, a spus Papa, există “salvatori falşi”, care încearcă să-i ia locul lui Isus: conducătorii acestei lumi, vindecătorii, personaje care doresc să atragă la sine inimile şi minţile, în special ale tinerilor. Isus ne atrage atenţia: “Nu vă luaţi după ei!” (Lc 21, 8).

Isus anunţă, a continuat Papa, încercări dureroase şi persecuţii, pe care discipolii vor trebui să le îndure din cauza Sa. Cu toate acestea, ne asigură că “suntem cu totul în mâinile lui Dumnezeu”, deoarece “adversităţiile înfruntate pentru credinţa noastră şi pentru adeziunea noastră la Evanghelie sunt ocazii de mărturie, care nu trebuie să ne îndepărteze de Dumnezeu, ci să ne facă să ne abandonăm mai mult Lui, puterii Spiritului şi harului Său. Apoi, din partea lui Isus ne ajunge o promisiune: “Rămâneţi statornici şi veţi dobândi viaţa” ( Lc 21, 19).

După recitarea rugăciunii Angelus, Papa a salutat comunitatea Eritreei din Roma, care îl celebrează pe Sfântul Mihail, şi a amintit de “Ziua victimelor străzii”.

La final, pe un ton de buna dispozitie, Papa a prezentat şi a oferit pelerinilor un “medicament spiritual”, care este bun pentru inimă, suflet şi viaţă: un Rozar, numit “Miserikordyna” şi ambalat într-o cutie asemănătoare cu cea a medicamentelor.

1420578_748233728524085_956633656_n

www.news.va