Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -11 august 2013

Creştinii şi musulmanii să se angajeze într-un respect reciproc, sunt cuvintele Sfântului Părinte Papa Francisc la începutul Rugăciunii Angelus de astăzi, din Piaţa Sfântul Petru.

Sfântul Părinte a subliniat că iubirea lui Dumnezeu este “adevărata comoară a omului”, care ţine familia unită, dă sens vieţii şi ajută la înfruntarea dificultăţiilor.

Înainte de a transmite un salut musulmanilor din întreaga lume, cu ocazia sfârşitului lunii de Ramadan, Papa s-a oprit asupra Evangheliei pentru această duminică (Lc 12, 32-48), care ni-l prezintă pe Isus împreună cu ucenicii Săi, în drum spre Ierusalim, “spre Misterul Pascal al morţii şi învierii Lui”. În acest drum, observă Sfântul Părinte, Isus îi educă, împărtăşindu-le ceea ce El însuşi poartă în sufletul Său. Această Evanghelie vrea să ne spună că creştinul poartă înlăuntrul său o dorinţă mare şi profundă, aceea de a-l întâlni pe Dumnezeu.

Iubirea lui Dumnezeu se manifestă în Isus Cristos; este o iubire care dă valoare şi frumuseţe pentru oricărui lucru; este o iubire care dă forţă familiei, muncii, studiului, prieteniei, oricărei activităţi umane.

La sfârşitul Rugăciunii Angelus, gândul Sfântului Părinte s-a îndreptat către Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, care va avea loc în data de 15 august.