Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -08 decembrie 2013

Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -08 decembrie 2013

Zeci de mii de persoane au fost prezente, cu ocazia solemnităţii Neprihănitei Zămisliri, la Rugăciunea Angelus de astăzi, din Piaţa Sfântul Petru.

În această sărbătoare, a spus Sfântul Părinte, privirile noastre sunt atrase de frumuseţea Mamei lui Isus, Mama noastră! “Cea plină de har”, subliniază faptul că Dumnezeu a ales pentru planul Său de iubire această fată care trăia în Nazaret, mic oraş din Galileea, aflat la periferia Imperiului Roman şi la periferia Israelului.

Cu toate acestea, ea a fost aleasă de Domnul, pentru a fi Mama Fiului Său. În vederea acestei maternităţi, Maria a fost ferită de păcatul strămoşesc. Neprihănita este înscrisă în planul lui Dumnezeu; este rodul iubirii lui Dumnezeu care salveză lumea. Şi Sfânta Fecioară nu s-a mai îndepărtat de acea iubire: întreaga ei viaţă, întreaga ei fiinţă, este un “da” acelei iubiri, este un “da” lui Dumnezeu.

Explicând semnificaţia profundă a acestei sărbători, Sfântul Părinte, ne îndeamnă să privim la Fecioara Maria şi să ne lăsăm priviţi de ea, deoarece ea este mama noastă şi ne iubeşte mult; să ne lăsăm priviţi de ea pentru a învăţa să fim mai umili, dar şi mai curajoşi în urmarea Cuvântului lui Dumnezeu, primind astfel îmbrăţişarea tandră a Fiului său Isus, o îmbrăţişare care dă viaţă, speranţă şi pace.

Sursa: NEWS.VA