Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -06 octombrie 2013

 

În cadrul Rugăciunii Angelus de astăzi, Sfântul Părinte Papa Francisc, reîntors de la Assisi, a cerut mulţimii de credincioşi prezentă în Piaţa Sfântul Petru din Roma să i se alăture printr-o “rugăciune silenţioasă” pentru victimele mării din Lampedusa, din 3 octombrie: “Să ne rugăm cu toţii în tăcere pentru aceşti fraţi şi surori ale noastre: femei, bărbaţi, copii”.

De asemenea, Papa Francisc a dorit să împărtăşească bucuria traită la Assisi: “a fost un mare dar de a face acest pelerinaj chiar de sărbătoarea Sfântului Francisc. Mulţumesc poporului de la Assisi pentru primirea călduroasă”.

Apoi, inspirat de Evanghelia duminicii (Lc 17, 5-10), Papa Francisc a vorbit despre credinţă: “şi noi ca şi apostolii să-i spunem lui Isus: Sporeşte-ne credinţa! Da, Doamne, credinţa noastră este mică, credinţa noastră este slabă, fragilă, dar ţi-o oferim aşa cum este, pentru ca Tu să o faci să crească”.

Luna octombrie este şi luna Rozariului, iar Sfântul Părinte ne-a adresat o invitaţie de a ne uni în mod spiritual în acest act de credinţă în Fecioara Maria, Mama noastră.
După recitarea Rugăciunii Angelus, Papa a adus un omagiu tânărului seminarist Rolando Rivi, ucis în 1945 datorită credinţei sale, la doar 14 ani şi beatificat ieri la Modena.