Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte-05 ianuarie 2014

Astăzi, la Rugăciunea Angelus, Sfântul Părinte Papa Francisc, în faţa a numeroşi pelerini prezenţi în Piaţa Sfântul Petru din Roma, în ciuda vremii nefavorabile, a anunţat că va face în perioada 24-26 mai un pelerinaj în Ţara Sfântă. Scopul acestei vizite este reprezentat de comemorarea întâlnirii istorice dintre Papa Paul al VI-lea şi Patriarhul Atenagora, care a avut loc în urmă cu 50 de ani.

În cadrul catehezei de astăzi, a reafirmat faptul că Sărbătoarea Naşterii ne dezvăluie iubirea imensă a lui Dumnezeu pentru noi.

Cuvintele Evangheliei de astăzi „Cuvântul s-a făcut trup şi a locuit printre noi”, încadrează întreg creştinismul. Dumnezeu s-a făcut muritor, fragil ca şi noi, a împărtăşit condiţia noastră umană, afară de păcat, dar a luat asupra Lui păcatele noastre, ca şi cum ar fi fost ale Lui. A intrat în istoria nostră, devenind pe deplin Dumnezeu cu noi!

Crăciunul ne dezvăluie iubirea imensă a lui Dumnezeu pentru omenire. De aici derivă şi entuziasmul, speranţa noastră a creştinilor, prin care în sărăcia noastră, ştim că suntem iubiţi de Dumnezeu. Odată cu Naşterea lui Isus, s-a născut o lume nouă, dar şi o lume care ar putea fi reînnoită.

Dumnezeu este mereu prezent pentru a ridica oameni noi şi pentru a curăţa lumea de păcatul care o îmbătrâneşte şi de păcatul care o corupe. Credinţa în Întrupare ne arată că Dumnezeu este solidar cu omul şi cu istoria lui. Această apropiere a lui Dumnezeu faţă de fiecare om este un dar, care nu apune niciodată.