Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte 02.11.2014

„Moartea nu este ultimul cuvânt, deoarece omul este destinat la o viață fără limite, care își are rădăcinile și împlinirea în Dumnezeu”, a amintit Sfântul Părinte Papa Francisc, în cadrul rugăciunii Angelus, în ziua în care liturgia ne invită la comemorarea celor adormiți.

În ziua comemorării celor adormiți, Papa a îndemnat la rugăciune pentru toți, chiar și pentru aceia de care nimeni nu își mai aduce aminte: „Să ne amintim de victimele războiului și ale violenței, de „cei mici” din lume striviți de foame și de mizerie. Să ne amintim de frații noștri și de surorile noastre care sunt uciși pentru că sunt creștini și de cei care și-au dat viața pentru a-i sluji pe ceilalți. Să-i încredințăm Domnului pe aceia care au plecat dintre noi în decursul acestui an”.

Sfântul Părinte i-a încredințat Domnului pe aceia care au părăsit această lume pentru eternitate. Domnul, a continuat Papa, așteaptă întreaga umanitate răscumpărată prin scump sângele lui Cristos, care a murit ca răscumpărare pentru păcatele noastre.

sursa: news.va