Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte 01 decembrie 2013

“Timpul Adventului ne oferă orizontul speranţei”, a afirmat Sfântul Părinte Papa Francisc în cadrul Rugăciunii Angelus de astăzi, în prima duminică din Postul Crăciunului pentru Biserica latină. Papa i-a încurajat pe credincioşi să redescopere frumuseţea de a fi pe calea întâlnirii cu Isus şi a invocat darul păcii: “Timpul Adventului, pe care astăzi îl începem din nou, ne oferă orizontul speranţei, o speranţă care nu dezamăgeşte, pentru că este fondată pe Cuvântul lui Dumnezeu, o speranţă care nu dezamăgeşte, pentru că Domnul nu ne dezamăgeşte niciodată”.

Modelul acestei atitudini spirituale, a acestui mod de a fi şi de a umbla, îl reprezintă Fecioara Maria, care poartă în sufletul său toată speranţa lui Dumnezeu.

Cu ocazia Zilei Mondiale împotriva SIDA, Sfântul Părinte a făcut un puternic apel, pentru ca toţi cei bolnavi să poată avea acces la îngrijirea de care au nevoie: “Ne exprimăm solidaritatea faţă de persoanele afectate, în special faţă de copii; o solidaritate concretizată în activitatea silenţioasă a  multor misionari şi operatori. Ne rugăm pentru toţi, şi pentru medici şi cercetători. Fiecare persoană bolnavă, fără excepţie, trebuie să aibă acces la îngrijirea de care are nevoie”.