Rugaciunea Angelus – 26 mai 2013

Rugăciunea Angelus a Papei Francisc din Piaţa Sfântul Petru a fost caracterizată de apelul la rugăciune pentru sufletele mafiei: “Nu pot face din noi, fraţilor, sclavi. Să ne rugăm Domnului ca să convertească sufletele acestor persoane. Să ne rugăm pentru ca mafioţii să se convertească”.

De asemenea, Sfântul Părinte a reamintit de figura preotului Pino Puglisi beatificat ieri la Palermo, exemplu de preoţie, formator al tineretului, asasinat de mafie în 1993.

Vorbind despre Sfânta Treime, Papa a regăsit o expresie care de câteva săptamani face înconjurul lumii: “Dumnezeul nostru nu este un Dumnezeu ‘spray’, este concret, nu este un abstact, are un nume: “Dumnezeu este iubire”. Nu este o iubire sentimentală, emotivă, este iubirea Tatălui care îşi are originea în orice viaţă, iubirea Fiului care moare pe cruce şi înviază, iubirea Spiritului Sfânt care reînnoieşte omul şi lumea.

La sfârşitul Rugăciunii Angelus, amintind figura Fericitului Pino Puglisi şi a Sfântului Filippo Neri, sărbătorit pe 26 mai, Sfântul Părinte i-a salutat în mod particular pe catolicii chinezi, adunaţi la Roma pentru a cere ajutor si har de la Dumnezeu asupra poporului chinez.