Reculegere de Paști

Sâmbătă 2 aprilie, p. Rinaldo Iacopino, profesor de liturgică la Universitatea Pontificală Urbaniana și la Institutul Pontifical Oriental a fost prezent la Colegiul Pio Romeno pentru un moment de reculegere în vederea apropiatei sărbători a Învierii Domnului.
Meditațiile au pornit de la chemarea pe care Isus o adresează ucenicilor și prin ei tuturor creștinilor, de a nu se mulțumi cu o iubire naturală doar a celor apropiați, cum fac și păgânii și necredincioșii, ci de a dobândi pas cu pas o dragoste asemănătoare cu aceea a Tatălui, care îi iubește pe toți oamenii.
Mai precis, tema atinsă a fost iubirea dușmanilor sau a celor care nu ne sunt simpatici.
Parcursul reflecțiilor s-a făcut urmând modelul unei scări de urcat, la fiecare treaptă creștinul fiind invitat să se apropie de modelul iubirii milostive a Tatălui.
Meditațiile, bogate în exemple și cuvinte ale sfinților părinți, au fost o ocazie de a conștientiza mai bine locul pe care fiecare se găsește pe această scară și să îndemne la creșterea dorinței de a urca, în pofida dificultăților care pot apărea în urmarea lui Hristos.