Prezentare de carte şi Concertul de colinde al studenților Colegiului Pontifical Pio Romeno

În vederea apropierii Sărbătorii Naşterii Domnului nostru Isus Cristos, Colegiul Pontifical Pio Romeno a organizat o seară  cultural-muzicală ce a constat în prezentarea cărţii Sapientia et scientia theologica – in honorem Renzo Lavatori per l’80 genetliaco urmată de  concertul de colinde, susţinut de alumnii colegiului. Evenimentul a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 8 decembrie 2018.

La acest eveniment au participat distinși oaspeți și prieteni ai Colegiului, d-l Petru Liviu Zăpârţan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Mons. Francisco-Javier Lozano, fost Nunţiu în România şi republica Moldova între anii 2007-2015, Pr. Prof. Renzo Lavatori,  profesori şi studenţi de la diverse universităţi pontificale din Roma.

Evenimentul a început la ora 18.30 in Biserica Colegiului cu prezentarea cărţii „Sapientia et scientia theologica – in honorem Renzo Lavatori per l’80 genetliaco”.

Prezentul volum omagial este publicat în onoarea aniversării a 80 de ani de viaţă (3 noiembrie 1938), şi a 54 de ani de preoţie (14 martie 1964) ai Părintelui Profesor Renzo Lavatori, de către colegii săi din România şi din Italia.

Cartea a apărut în acest an la editura „Presa Universitară clujeană” sub îngrijirea Pr. Dr. Anton Rus şi a d-lui Alberto Castaldini.

După prezentarea cărţii a urmat recitalul susţinut de Corul Colegiului, dirijat de studentul Emanuel Boroş

Au fost interpretate piese din repertoriul românesc şi internaţional: Sculaţi gazde – Valentin Timaru, Noi în seara de Crăciun – colindă din jud. Sălaj, adaptare după Ioan Brie, Colo-n sus şi mai în sus – colindă populară din Ardeal (T. Popovici), Ziurel de ziuă – Vasile T. Popovici, Mare minune – Gh. Cucu, Gazde mari nu mai dormiţi – Tiberiu Brediceanu, Maica Sfântă – Vasile Popovici, Colo sus pe lângă Lună – Petru Severin, O ce veste minunată – M.D. Kiriac, Adeste Fideles (Traditionale natalizio).

Toți cei prezenți s-au îndreptat pe urmă în Sala Festivă a Colegiului, unde a fost oferită o recepție cu ocazia Zilei Naționale a României, seara continuând cu un moment de dialog și împărtășire fraternă.

Album foto AICI.