Prezentare de carte la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma

Prezentare de carte la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma

          Colegiul Pontifical Pio Romeno a găzduit în după-amiaza zilei de 05.05.2016 prezentarea volumului „Persecuție și rezistență – Vasile Cesereanu, un preot greco-catolic în Dosarele de urmărire de către Securitate”, organizată împreună cu Accademia di Romania din Roma.

            În cuvântul de bun venit Părintele Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului a evocat figura preotului Vasile Cesereanu în contextul Romei. Apoi, doamna Daniela Crăsnaru, Director de programe al Accademia di Romania, a subliniat importanța apariției cărții, evidențiind caracterul josnic al delatorilor, oameni care pândeau, urmăreau și scriau despre semenii lor, fiind, culmea plătiți pentru asta.

            Doamna Ruxandra Cesereanu, scriitoare și poetă, a evocat parcursul afectiv și științific al publicației, detaliind conținutul acesteia. A intervenit Doamna Eugenia Șarvari, iar seara s-a încheiat cu mărturia domnului Domițian Cesereanu, fiul Părintelui Vasile.

            Cartea a apărut la Editura Școala Ardeleană din Cluj și cuprinde documente obținute de la CNSAS, precum și documente din patrimoniul familiei.

Liviu Ursu