Pr. Mihály Szentmártoni – Ultima conferință din seria „Darurile Spiritului Sfânt”

Pr. Mihály Szentmártoni – Ultima conferință din seria „Darurile Spiritului Sfânt”

În data de 22 mai 2017, la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma, Pr. Mihály Szentmártoni a ținut ultima conferință din seria „Darurile Spiritului Sfânt”.

Tema a fost Sărbătoarea Rusaliilor că simbol al bucuriei, bucurie care devine un drept, o charismă.

Există păcate contra bucuriei, acestea fiind tristețea, lenea și deznădejdea care ne îndepărtează de chemarea Domnului. Suntem chemați la fericire, la optimism. Am fost creați din iubire și putem găsi în fiecare zi motive de bucurie în viața noastră. Comportamentul omului fericit atinge viața celor din jur, putând să schimbe în bine starea negativă a celor întâlniți.

Fiecare gând pe care îl avem ne definește, iar fiecare stare ne ajută să conștientizăm modul nostru de a fi. Fericirea noastră este izvorâtă din iubirea Tatălui creator, iar garant al acestei fericiri este Spiritul Sfânt.

Darurile Sfântului Spirit sunt fructe ale bucuriei, care ne ajută sa îi vedem pe cei din jurul nostru prin ochii inimii, așa cum Dumnezeu ne vede pe fiecare dintre noi. Domnul vede și cele mai mici virtuți pe care le cultivăm în viețile noastre. Să întrebăm în momentele de rugăciune: „Doamne, cum mă vezi?”.

Vocea Spiritului Sfânt clarifică dilemele existenței noastre, purtându-ne spre bucuria interioară pe care cu toții o simțim. Suntem capabili să trăim viața cu fericirea fiilor iubiți ai lui Dumnezeu, iar tot ceea ce trebuie să facem este să acceptăm și să dăruim iubirea și bucuria.

Așadar, fericirea trebuie să caracterizeze viața și faptele noastre, luminând întunericul tristeții și lipsei de speranță.

Mulțumim părintelui profesor Mihály Szentmártoni pentru prezența sa în mijlocul comunității noastre și pentru fructuoasa serie de conferințe din acest an universitar.

Ioan – Ștefan Dumitraș