Pr. Mihály Szentmártoni – Conferința „Darurile Spiritului Sfânt”

Pr. Mihály Szentmártoni – Conferința „Darurile Spiritului Sfânt”

În data de 8 mai 2017, la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma, a avut loc o nouă conferință din seria „Darurile Spiritului Sfânt”, avându-l ca relator pe Pr. Mihály Szentmártoni.

Tema propusă a fost Sfânta Fecioară Maria, model de trăire a virtuților. Testul maturității credinței noastre este grija față de ceilalți, dedicarea și serviciul în slujba aproapelui. Văzându-l pe Dumnezeu prin optica Fecioarei Maria, testul precizat devine fericire, bucurie și disponibilitate.

Trebuie să învățăm de la Sfânta Fecioară cum să trăim lumina credinței chiar și în momentele de întuneric. Raportul nostru cu Dumnezeu trebuie să fie marcat de deschiderea spre realizarea misiunii la care suntem chemați, fiecare după vocația sa. Calea spre sfințenie devine mai ușoară dacă ne lăsăm însoțiți de exemplul Fecioarei, aplicând în fiecare zi trăirea virtuților în contextul în care ne aflăm.

Speranța, credința și iubirea noastră trebuie să strălucească în întunericul pe care îl experimentăm adeseori, devenind punctul de sprijin pentru fiecare dintre noi în călătoria spre adevărata noastră casă și spre brațele Tatălui Ceresc.

Ioan – Ștefan Dumitraș