Pelerinajul seminariștilor blăjeni la Roma: credință și vocație

Pelerinajul seminariștilor blăjeni la Roma: credință și vocație

În perioada 5-10 aprilie a.c., alumnii Seminarului Arhiepiscopal Major din Blaj, însoțiți de Pr. Florian Guțiu – Rector al Seminarului și de Pr. William Bleiziffer – profesor de drept canonic, împreună cu Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, s-au aflat într-un pelerinaj în Cetatea Eternă.

Vizitarea Romei este un moment important în viața oricărui seminarist, un privilegiu de a se afla în locul martiriului Sfântul Petru și o ocazie de reînnoire a vocației la preoție.

A fost o perioadă intensă de activități: slujba de pomenire și vizitarea bisericii în care a fost înmormântat făuritorul Blajului, Arhiereul Ioan Inocențiu Micu Klein, vizitarea celor mai prestigioase Universități Pontificale din Urbe, vizitarea Bisericii Sf. Atanasie din Roma, a Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, vizitarea catacombelor Sf. Pancrațiu, audiența la Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale – Cardinalul Leonardo Sandri, încununate de celebrarea liturgică de la „Altarul Catedrei” din Bazilica Sfântul Petru a Preasfinției Sale Claudiu și de participarea la Sfânta Liturghie cu Papa Francisc din Duminica Floriilor. În același timp, și obiectivele istorice din Roma au stârnit un mare interes pentru seminariștii blăjeni.

„Toate evenimentele la care am luat parte în pelerinajul de la Roma, ne-au ajutat să ne pregătim cum se cuvine pentru Săptămâna Mare și pentru Învierea Domnului. În același timp, acestea ne-au întărit credința și dorința de a-l urma pe Cristos pe calea preoției”, a spus Adrian Popa, student în anul IV.

Gazda seminariștilor blăjeni a fost Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma, care în acest an sărbătorește 80 de ani de existență. Astfel, seminariștii din „Mica Romă” au avut posibilitatea să petreacă câteva zile alături de colegii lor mai mari de la Colegiul Pio Romeno. „Studenții teologi de la Pio Romeno ne-au transmis un sentiment de liniște prin care noi, „musafirii”, am simțit iubirea cu care am fost primiți”, a declarat Mihai Gatea, student în primul an la Seminarul din Blaj.

Prin intermediul redacției e-communio.ro, alumnii Seminarului Arhiepiscopal Major din Blaj doresc să le mulțumească tututor acelora care au făcut ca acest pelerinaj la Roma să fie posibil.

Liviu Ursu

Sursa: e-communio.ro