Participare românească la canonizarea Papei Ioan Paul al VI-lea şi la vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Roma

În ziua de 14 octombrie 2018, Sfântul Părinte Francisc a celebrat Sfânta Liturghie pe esplanada Bazilicii San Pietro și ceremonia canonizării a șapte Fericiți, printre care și Papa Paul al VI-lea. PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla s-a aflat la Roma, unde a luat parte la acest important eveniment al Bisericii Catolice.

În seara zilei de 14 octombrie 2018, Columna lui Traian de la Roma – considerată „certificatul de naștere al poporului român” -, a fost iluminată în culorile tricolorului românesc, A fost un moment solemn, simbolic, al vizitei președintelui României, Klaus Iohannis, în Italia. Împreună cu reprezentanții oficiali români și italieni, cu membri ai comunității de români din Italia, au fost de față și membri ai Bisericii Greco-Catolice, între care PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, împreună cu pr. rector Gabriel Buboi și studenți teologi de la Colegiul Pontifical „Pio Romeno”.

Marţi, 16 octombrie, un grup de studenţi ai colegiului, împreună cu pr. vicerector Vasile Man, au participat la muzeeele Capitoline din Roma, la întâlnirea cu D-l preşedinte Klaus Iohannis.