Mărturisitori ai credinței: lansare de carte la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma

Mărturisitori ai credinței: lansare de carte la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma

Testimoni della fede (Mărturisitori ai credinței) este titlul volumului lansat în după amiaza zilei de 8 martie la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma, coordonat de profesorul Jan Mikrut; este cuprinsă experiența personală sau colectivă a creștinilor din Europa centrală și de est în perioada comunistă. Situația României este prezentată în două părți: Biserica catolică de rit latin și Biserica greco-catolică care prin Sr. Veridiana Bolfă și Sr. Cecilia Flueraș face cunoscută situația surorilor Baziliene și a Congregației Maicii Domnului.

Importanța acestui moment se situează în perspectiva păstrării amintirilor în mod viu nu cu scopul de a privi la un timp care nu mai este ci cu șansa de a citi prezentul cu alți ochi și de a pregăti viitorul.

Prezentarea a început cu un cuvânt de bun venit adresat de către rectorul Universității gazdă urmat de alocuțiunile Eminenței Sale Card. Angelo Amato, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților, a Excelenței Sale Mons. Tomo Vuksic, episcopul militar al Bosniei Herțegovina precum și a prof. Mikrut.

Evenimentul a cuprins și o parte muzicală în care Corala Colegiului Croat a prezentat piese din repertoriul religios și patriotic al acestui popor.