Glasul Colindelor în Colegiul Pio Romeno

Glasul Colindelor în Colegiul Pio Romeno

În seara zilei de 26 noiembrie a.c., în Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma a avut loc Concertul tradițional de Colinde.

Seara de împărtășire a început în Biserica din Colegiu printr-un cuvânt de bun venit adresat oaspeților de către Părintele Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno. În mijlocul nostru s-a găsit Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Episcop Auxiliar al Arhiepiscopiei de Făgăraș și Alba-Iulia, care a oficiat rugăciunea Te Deum la sfârșitul căreia a adresat un cuvânt distinșilor invitați.

Seara a continuat cu minunatul concert de colinde oferit de către Corala Colegiului Pontifical Pio Romeno, dirijată de maestrul Andrei Roman, alumn al Colegiului. Cei prezenți au putut simți frumusețea cântului frumos interpretat, care poate pătrunde inimile căutătoare de armonie și de pace interioară.

La deosebitul eveniment au luat parte reprezentanți din partea Congregației pentru Bisericile Orientale si Episcopul Greco-Catolic al Atenei PS Dimitrios Salachas.

Concertul a fost onorat de prezența Preasfinției Sale Siluan, Episcop ortodox român al Italiei, de Ambasadorul României în Italia, Doamna Dana-Manuela Constantinescu, de Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, Domnul Bogdan Tătaru-Cazaban.

Toți cei prezenți s-au îndreptat pe urmă în Sala Festivă a Colegiului, unde a fost oferită o recepție cu ocazia Zilei Naționale a României, seara continuând cu un moment de dialog și împărtășire fraternă.

 Mulțumim tuturor pentru prezență la acest fericit eveniment, sperând totodată ca mesajul Colindelor să fie prilej de comuniune și de bucurie sufletească în alesul timp de har al Postului Crăciunului.

     George Nicoară

IMG_2442 IMG_2453IMG_2469

IMG_2475IMG_2459