Exerciții spirituale la început de an universitar

În perioada 21-25 septembrie 2021, comunitatea Colegiului Pontifical Pio Romeno a participat la exercițiile spirituale conduse de către părintele Silvestru Bejan OFMConv ca un itinerariu spiritual înainte de începerea anului academic. Studenții și preoții participanți au trebuit să răspundă în sinea lor la întrebările existențiale izvorâte din Sfânta Scriptură printre care: Adam, unde ești ? De ce rugul nu arde ? Oare vreți și voi să plecați ? Cine spuneți voi că sunt eu?

Pe parcursul exercițiilor, participanții au avut timp să mediteze atât asupra parcursului vieții lor cât și asupra vocațiilor lor, ca o aprofundare pentru studenții seminariști care se pregătesc pentru slujirea preoțească cât și pentru preoții care au putut să redescopere motivul pentru care au ales să lucreze în via Domnului.

Pe lângă meditațiile zilnice, părintele Silvestru a prezidat celebrările euharistice, în cadrul cărora a reflectat la pasajele evanghelice prevăzute în ziua respectivă.

În această perioadă, locuitorii Colegiului Pio Romeno au avut ocazia de a împărtăși cu părintele Silvestru experiențele lor pastorale și personale.