Doctorat în Drept Canonic la Institutul Pontifical Oriental din Roma

Doctorat în Drept Canonic la Institutul Pontifical Oriental din Roma

Vineri, 19 iunie 2015, la Institutul Pontifical Oriental din Roma, a avut loc susținerea tezei de doctorat a studentului Răzvan Iacob Vasile, absolvent al Facultății de Teologie din Baia Mare, al Facultății de Drept Canonic Oriental, din cadrul Institutului Pontifical Oriental, al Facultății de Psihologie din cadrul Universității Gregoriana și ex-alumn al Colegiului Pontifical Pio Romeno.

Teza intitulată „Evoluția principalelor tulburări psihice în cauzele matrimoniale canonice: de la normativa precedentă la cea actuală”, a fost prezentată în Aula Magna a Institutului Pontifical Oriental, în prezența unor distinși invitați și într-o atmosferă de studiu și cercetare.

Moderatorul Tezei a fost Părintele Lorenzo Lorusso, OP, Subsecretarul Congregației pentru Bisericile Orientale.

Evenimentul a fost onorat de prezența Preasfinției Sale Virgil Bercea, Episcop al Eparhiei de Oradea, de prezența studenților și a Pr. Dr. Gabriel Buboi, Rector al Colegiului Pio Romeno, de Pr. Anton Cioba, rector al Seminarului din Oradea și a altor distinși profesori examinatori: Pr. Georges Ruyssen SJ, Pr. Nikolaus Schöch OFM, prezidați de către Pr. Sunny Kokkaravalayil, Pro-Decanul Facultății de Drept Canonic Oriental.

 

 

Text și foto: Liviu Ursu