Conferinţă despre avantajele utilizării tehnicii digitale

În seara zilei de 10 aprilie, Prof. Sergio Tapia-Velasco profesor asociat al catedrei de retorică şi Antropologie din cadrul Facultăţii de Comunicaţii Sociale Instituţionale a Universităţii Pontificale a Sfintei Cruci, a oferit o conferinţă despre avantajele utilizarii tehnicii digitale pentru a putea face prezentări eficiente şi pentru o mai bună organizare a conţinutului legat de munca de pregatire a unei teze, a unui discurs sau a unei prezentări multimedia.

Conferinţa a fost structurată în patru etape:

În prima etapă, Prof. Tapia ne-a prezentat programe care au legatură cu lucrul unui text, cum ar fi MS Word, în a doua etapă ne-a prezentat programe legate de prezentări electronice (Power Point e Prezzi), în etapa a treia ne-a vorbit despre programe prin care ne putem crea fişe electronice cum ar fi: File Maker şi în ultima etapă, ne-a prezentat programe care ne pot uşura lucrul cu bibliografia cum ar fi: End Note şi Zotero

E foarte important că astăzi avem posibilitatea ca, utilizand tehnologia, să ne putem uşura modul de cercetare, fie în lucrul cu texte, fie în prezentări.