Concertul de colinde al studenților Colegiului Pontifical Pio Romeno

Şi în acest an, Colegiul Pontifical Pio Romeno a organizat tradiţionalul concert de colinde. Evenimentul a avut loc în seara zilei de luni, 27 noiembrie 2017.

La acest eveniment au participat distinși oaspeți și prieteni ai Colegiului, printre care amintim pe P.S. Dimitrios Salachas, episcop greco-catolic şi renumit profesor de Drept Canonic, d-l Petru Liviu Zăpârţan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, d-l George Gabriel Bologan, ambasadorul României în Italia, rectori, profesori şi studenţi de la diverse universităţi pontificale din Roma.

Evenimentul a început la ora 19.00 in Biserica Colegiului un Te Deum, celebrat de către rvs. pr. Gabriel Buboi, rectorul colegiului Pontifical “Pio Romeno”.

După celebrarea Te Deum-ului, pr. Gabriel Buboi a adresat un cuvânt de bun venit invitaţilor, după care a urmat recitalul susţinut de Corul Colegiului, dirijat de studentul Vlad Pupăză.

Au fost interpretate piese din repertoriul românesc: Zoriori de ziuă, Colo-n sus, Maica Sfântă, Floricica, Noi în seara de Crăciun, Naşterea Domnului (suită), Colo sus pe lângă lună, Gazde mari nu mai dormiţi, La poartă la Ţarigrad, O, ce veste minunată.

Toți cei prezenți s-au îndreptat pe urmă în Sala Festivă a Colegiului, unde a fost oferită o recepție cu ocazia Zilei Naționale a României, seara continuând cu un moment de dialog și împărtășire fraternă.

Raimondo-Mario Rupp