Colegiul Pontifical Pio Romeno participă la Liturghia Greco-Catolică la Altarul Sfântului Papa Ioan al XXIII-lea

Colegiul Pontifical Pio Romeno participă la Liturghia Greco-Catolică la Altarul Sfântului Papa Ioan al XXIII-lea

Joi, 16 octombrie 2014, s-a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur la Altarul Sfântului Ioan al XXIII-lea din Bazilica Papală Sfântul Petru din Vatican, unde au participat și seminariști ai Colegiului.

Liturghia a fost celebrată de către Preasfinţitul Maurizio Malvestiti, Episcop de Lodi. Alături de el au concelebrat Pr. Gabriel Buboi, Rector al Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma, Pr. Gavril Buboi, Protopop de Oradea şi Pr. Gheorghe Seica. Răspunsurile la Liturghie au fost date de grupul de seminarişti de la Colegiul Pontifical Pio Romeno prezent în cadrul celebrării. La Liturghie a participat şi un grup de pelerini români, de la capela Sf. Ioan al XXIII-lea din Oradea, veniţi în pelerinaj împreună cu Pr. Gavril Buboi.

În predica sa, Preasfinţitul Maurizio a amintit de martiriul Bisericii Greco-Catolice Române şi ne-a recomandat să ne încredinţăm rugăciunile Sf. Ioan al XXIII-lea, sfânt drag Preasfinţitului, amintind de modul în care s-a încredinţat şi dânsul mai ales în momentul consacrării sale episcopale ce a avut loc în 11 octombrie.

La sfârşitul Liturghiei s-a făcut o mică rugăciune în faţa altarului Sf. Margareta Maria Alacoque a cărei pomenire s-a făcut joi.