Cardinalul Sandri la ceas aniversar

Cardinalul Sandri la ceas aniversar

Cu ocazia aniversării zilei Sfintei hirotoniri întru preoție, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri a celebrat vineri, 2 decembrie, în Bazilica „Celor 12 Apostoli” din Roma, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Hirotonit preot în biserica seminarului din Buenos Aires (Argentina) pe data de 2 decembrie 1967, a fost numit în anul 2007 de către Papa Benedict al XVI-lea ca Prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale.

Evenimentul din Bazilica romană în care se găsesc sfintele moaște ale Sfinților Apostoli Filip și Iacob, a fost încununat de prezența fiilor și fiicelor Bisericilor Catolice Orientale. Au fost prezenți Ierarhi ai diferitelor Biserici sui iuris, numeroși preoți, persoane consacrate și studenți ai diferitelor Universități Pontificale din Cetatea Eternă.

De asemenea, studenții Colegiului Pio Romeno, prezenți la eveniment împreună cu Pr. Rector Gabriel Buboi și cu Pr. Vicerector Vasile Man, au împărtășit celor prezenți o fărâmă din frumoasele colinde românești.

 

Liviu Ursu