Audienţa Sfântului Părinte -1 mai 2013

După ce a salutat ȋndeaproape şi a binecuvântat zecile de mii de credincioşi veniţi din toate colţurile lumii ȋn Piaţa Sfântul Petru, acordând o atenţie specială copiilor şi bolnavilor, Sfântul Părinte Papa Francisc a ȋnceput obişnuita Audienţă generală de miercuri.1_0_687955

Sfântul Părinte a inceput meditaţia, amintind că astăzi se sărbătoreşte Sfântul Iosif Muncitorul, subliniind importanţa muncii, care face parte din planul lui Dumnezeu şi este un element fundamental pentru demnitatea persoanei umane. De asemenea, a ţinut să amintească dificultăţiile pe care le ȋntalneşte lumea muncii ȋn diferite ţări, făcând o invitaţie la solidaritate.

Şi de această dată Sfântul Părinte a ţinut să aducă o ȋncurajare tinerilor, sugerându-le să se lase patrunşi  de spiritul de muncă, de studiu, de iubire pentru alţii şi să nu se ferească niciodată de sacrificiu, pentru că ȋntotdeauna la orizont este o lumină.

Al doilea gând al Sfântului Părinte pentru meditaţia de astăzi a fost legat de luna mai, de luna dedicată Fecioarei Maria, subliniind importanţa şi frumuseţea rugăciunii Rozarului. Face apel la rugaciunea comunitară, la rugaciunea de familie care este foarte importantă in aceste zile pentru ca doar aşa putem dialoga cu Dumnezeu.

Audienţa s-a ȋncheiat prin intonarea rugăciunii Tatăl nostru in limba latină, ȋnsoţită de Binecuvantarea Apostolică a Sfântului Părinte.