Audienţa Generală a Sfântului Părinte -4 septembrie 2013

Audienţa Generală din această dimineaţă a fost deschisă de către Sfântul Părinte Papa Francisc cu o cateheză dedicată memoriei Zilelor Mondiale ale Tineretului de la Rio de Janeiro. Reamintind de acele zile petrecute în Brazilia, Papa a cerut tuturor tinerilor să fie “speranţă” pentru lume: “un suflet tânăr care acceptă iubirea lui Cristos, se transformă în speranţă pentru alţii, este o forţă imensă! Voi, tinerilor trebuie să vă transformaţi în speranţă! Deschideţi porţile spre o lume nouă de speranţă.”

De asemenea Sfântul Părinte a lansat din nou un apel întregii Biserici de a trăi în mod intens ziua de 7 septembrie (sâmbătă), zi de post şi rugăciune pentru pace în Siria, în Orientul Mijlociu şi în întreaga lume. Papa şi-a exprimat recunoştiinţa faţă de ceilalţi fraţi creştini, care de bunăvoie doresc să se alăture la acest moment.

Sâmbătă, 7 septembrie, începând cu orele 19.00, în Piaţa Sfântul Petru din Roma se va face noapte de veghe, care va consta în rugăciunea Rozariului, urmată de o meditaţie a Sfântului Părinte; adorarea Preasfântului Sacrament şi Binecuvântarea Euharistică.

La sfârşitul Audienţei Generale din Piaţa Sfântul Petru din Roma, Papa a salutat în mod particular numeroasele grupuri de pelerini, făcându-le o invitaţie de a asculta cu iubire fiecare persoană, mai ales pe acele persoane nevoiaşe.