Audienţa Generală a Sfântului Părinte- 30 octombrie 2013

Audienţa Generală a Sfântului Părinte- 30 octombrie 2013

„A fi uniţi între noi ne conduce la a fi uniţi cu Dumnezeu”, reprezintă unul dintre pasajele puternice ale catehezei Sfântului Părinte, din cadrul audienţei de astăzi din Piaţa Sfântul Petru, dedicată temei “comuniunii sfinţilor.

Noi nu suntem singuri, facem parte dintr-o “comuniune de viaţă între toţi aceia care aparţin lui Cristos”.

Biserica, în realitatea ei cea mai profundă, reprezintă comuniunea cu Dumnezeu, intimitatea cu El, comuniunea de iubire cu Cristos şi cu Tatăl în Spiritul Sfânt, care se extinde într-o comuniune fraternă.

“A fi uniţi între noi ne conduce la a fi uniţi cu Dumnezeu”. Credinţa noastră are nevoie de sprijinul celorlalţi, mai ales în momentele dificile. Şi dacă noi suntem uniţi, credinţa este puternică. Cât de frumos este să ne susţinem reciproc în aventura minunată a credinţei!”.

Totodată, în aceste momente dificile, a spus Papa, trebuie să ne încredem în ajutorul lui Dumnezeu, prin rugăciunea filială, şi în acelaşi timp este important să găsim curajul şi umilinţa de a ne deschide în faţa celorlalţi şi de a le cere ajutorul.

Această comuniune dintre noi, a continuat Sfântul Părinte, continuă şi după moarte, pentru totdeauna; este destinată să-şi găsească împlinirea în viaţa veşnică.

La sfârşitul audienţei generale, Papa a transmis un salut special delegaţiei irakene formată din reprezentanţii diferitelor grupuri religioase din Irak şi pelerinilor irakeni prezenţi la Roma.

Sursa:news.va