Audienţa Generală a Sfântului Părinte -22 mai 2013

“Cred într-Una, Sfântă, Catolică şi Apostolică Biserică”.

Sunt cuvintele prin care Papa Francisc a început audienţa generală de astăzi, făcând mai apoi legătura cu  articolul precedent din Crez “cred în Spiritul Sfânt”.1_0_694369

În acest sens fiecare persoană este chemată să evanghelizeze, Papa reamintind că predicarea este identitatea cea mai profundă a Bisericii. Propovăduirea personală şi a Bisericii îşi găseşte adevăratul motor în persoana Spiritului Sfânt, care coborând asupra apostolilor, i-a făcut  să iasă din ei înşişi, trimiţându-i să vestească tuturor neamurilor lucrările minunate ale Domnului. Limba Evangheliei inspirată de focul Spiritului Sfânt este o limbă înţeleasă de toţi oamenii.

Sfântul Părinte a continuat cuvântul de învăţătură făcând referinţă la un alt dar al Spiritului Sfânt: curajul de a anunţa oriunde şi oricând cuvântul Evangheliei.

În încheiere, Papa Francisc a spus că Noua Evanghelizare trebuie să pornească întotdeauna de la rugăciune:  fără rugăciune lucrările noastre sunt goale, fără valoare. În acest sens ne invită să devenim oameni de speranţă şi de rugăciune şi să împlinim comuniunea cu Dumnezeu şi cu semenii.