Audienţa Generală a Sfântului Părinte 01 octombrie 2014

În cadrul audienţei generale din această dimineaţă, din Piaţa Sfântul Petru, Sfântul Părinte Papa Francisc, în meditaţia sa, a vorbit despre carismele Bisericii. “Ȋncă de la început, a spus el, Domnul a umplut Biserica de darurile Spiritului Său, făcând-o astfel mai vie şi mai fertilă. Printre aceste daruri, se disting unele deosebit de valoroase pentru edificarea şi pentru itinerariul comunităţii creştine: acestea sunt carismele”.

În perspectiva creştină, a continuat Papa, carisma este mai mult decât o calitate personală: carisma este un har, un dar acordat de Dumnezeu Tatăl, prin acţiunea Spiritului Sfânt. Acest dar este dat cuiva, nu pentru că este mai bun ca alţii sau pentru că l-ar fi meritat: este un dar pe care Dumnezeu îl face, iar persoana care îl primeşte trebuie să-l pună în slujba întregii comunităţi cu aceeaşi generozitate şi cu aceeaşi iubire, pentru binele tuturor.

La sfârşitul audienţei generale, Sfântul Părinte a amintit de SfântaTereza a Pruncului Isus, sărbătorită astăzi în Biserica Catolică. “Această sfântă care a murit la 24 de ani şi care a iubit atât de mult Biserica, dorea să fie misionară şi să aibă toate carismele. În rugăciune şi-a aflat carisma: iubirea. Sfânta Tereza a spus: “Ȋn inima Bisericii, eu voi fi iubirea”. Şi această carismă o avem toţi: capacitatea de a iubi. Să-i cerem astăzi Sfintei Tereza această capacitate de a iubi mult Biserica şi de a accepta toate acele carisme cu această iubire de fii ai Bisericii”.

Sursa: news.va