30 de ani de la Carta drepturilor familiei

30 de ani de la Carta drepturilor familiei

Ciclul de conferințe dedicate Anului Credinței, organizat  sub patronajul Congregației pentru Bisericile Orientale într-o colaborare a Colegiului Pontifical Pio Romeno împreună cu Ambasada României pe lânga Sfântul Scaun, a avut onoarea de a găzdui la data de 18 iunie conferința Excelenței Sale Mons. Vincenzo Paglia, președintele Consiliului Pontifical pentru Familie.DSC_0076

La eveniment au participat pe langa comunitatatea Colegiului Pio Romeno, Excelenta Sa Dl. Bogdan Tătaru-Cazaban, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun ,Presfinţia Sa Siluan Șpan, Episcop al Bisericii Ortodoxe Române în Italia, precum și alți diplomați, invitați și apropiați ai Colegiului.

Cuvântul de deschidere a aparținut Părintelui Gabriel Buboi, rector al Colegiului Pontifical Pio Romeno, care împreună cu Excelenta Sa Bogdan Tătaru-Cazaban a dorit să mulțumească încă o dată tuturor pentru prezența în cadrul conferințelor.

Conferința cu titlul ,, 30 de ani de la Carta drepturilor familiei” a adus în prim plan rolul familiei în societatea de astăzi  precum și pericolele care tind să o destabilizeze, unul dintre acestea fiind căsătoria între persoane de acealasi sex. A fost de asemenea subliniat faptul că familia este precum o pace mondială care nu ține cont de implicațiile sociale și religioase ci reprezintă un drept al fiecărui om indiferent de confesiunea sa și de normele juridice impuse de societate. Tot în cadrul conferinței a fost subliniată și importanța Cartei pentru drepturile familiei, care  reprezintă  un răspuns al Bisericii de recunoaștere a familiei în calitatea ei de subiect de drept.

În încheiere, Excelenţa Sa a scos în evindenţă rolul esențial al familiei în noua evangelizare aducând în discuție faptul ca odata cu Conciliul Vatican al II-lea, familia continua sa aiba un loc aparte între preocuparile pastrorale ale Bisericii, ea fiind definită cu nobilul titlu de Biserica Domestică , instituția divină umană, cale spre mântuire.