Conferinţa Cardinalului Leonardo Sandri

Conferinţa Cardinalului Leonardo Sandri

Astăzi 18 aprilie, ora 18:00, la Colegiul Pontifical Pio Romeno a avut loc prima conferinţă din seria de prelegeri  organizate cu ocazia anului credinţei de către Colegiu împreună cu Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun, sub patronajul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale.

După cuvântul de deschidere susţinut de  Părintele Rector  Gabriel Buboi a urmat o scurtă prelegere a  Excelenţei  Sale, Ambasadorul  Bogdan Tătaru-Cazaban. Evenimentul a culminat cu discursul Eminenţei Sale,  Cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, cu tema Conciliul Vatican al II-lea şi Bisericile Orientale.

Eminenţa Sa, cardinalul Leonardo Sandri,  a prezentat  în câteva puncte  documentele  conciliare referitoare la Bisericile Orientale, Unitatis Redintegratio şi Orientalium Ecclesiarum. De asemenea a subliniat rolul important al Bisericilor Orientale Catolice în refacerea unităţii creştine şi strânsa legatură care există între documentele Conciliului şi Codul Canoanelor Bisericilor Orientale.

Evenimentul a început cu un mic moment de rugăciune în biserica colegiului, la care au luat parte pe lângă Eminenţa Sa Cardinalul Sandri, Excelenţa Sa Cyril Vasil, secretarul  Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, Patriarhul  de Antiohia Ignace Youssef III Younan, însoţit de Arhiepiscopul de Damasc.

Din partea Bisericii Greco-Catolice  a fost prezent Preasfinţitul  Mihai Frăţilă, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de  Alba-Iulia şi Făgăraş, vicar al Bucureştilor.

De asemenea la eveniment au fost prezenţi şi diferiţi membri ai corpului diplomatic dar şi apropiaţi ai colegiului.

Următoare conferinţă va avea loc în data de 14 mai 2013.