Ziua Mariană la Roma (12-13 octombrie 2013)

Ziua Mariană la Roma  (12-13 octombrie 2013)

Sâmbătă, 12 octombrie, a fost organizată în Piaţa Sfântul Petru din Roma o Veghe de rugăciune, cu ocazia Zilei Mariane din calendarul Anului Credinţei, în faţa statuii Fecioarei Maria de la Fatima (Portugalia), adusă la Roma special pentru acest eveniment. La acestă Veghe de rugăciune au luat parte zeci de mii de credincioşi din diferite ţări, printre care şi România.

Ⓒfoto Colegiul Pio Romeno

Ⓒfoto Colegiul Pio Romeno

Ziua Mariană a avut ca titlu: “Fericită pentru că ai crezut”, dar aceste cuvinte ale Elisabetei – verişoara Fecioarei Maria – sună ca un îndemn adresat creştinilor de a face la fel, să creadă în Fiul, imitându-o pe Preacurata, după cum a spus şi Sfântul Părinte: “Maria ne conduce întotdeauna la Isus, este o femeie de credinţă care crede cu adevărat”.

Duminică, 13 octombrie, zi în care se comemorează apariţiile Fecioarei Maria de la Fatima, Sfânta Liturghie, celebrată în prezenţa statuii originale a Maicii Domnului din oraşul portughez, a marcat încheierea Zilei Mariane, organizată în Anul Credinţei la Roma de către Consiliul Pontifical pentru Noua Evanghelizare.

De asemenea, la sfârşitul Sfintei Liturghii, Sfântul Părinte Papa Francisc a recitat public, în faţa zecilor de mii de credincioşi prezenţi “Actul de încredinţare la Fericita Feciară Maria de la Fatima”.

                                                                                                 Liviu Ursu