Studenții Colegiului Pontifical “Pio Romeno” din Roma se roagă pentru unitatea creștinilor

Studenții Colegiului Pontifical “Pio Romeno” din Roma se roagă pentru unitatea creștinilor

În săptămâna în care întreaga Biserică se roagă pentru unitatea creștinilor din lume (18 – 25 ianuarie), comunitatea Colegiului Pontifical “Pio Romeno”, a celebrat Dumnezeiasca Liturghie în două parohii romano-catolice din Roma: “San Giuda e San Simone”și “Santa Maria in Via Lata”.

Prima seară de rugăciune a fost în data de 17 ianuarie 2015 în parohia “San Giuda e San Simone”. La invitația Pr. Luigi Storto, au celebrat preoții parohiei împreună cu Pr. Rector Gabriel Buboi.

Al doilea moment a fost în data de 19 ianuarie în parohia “Santa Maria in Via Lata”, unde în mod constant din 1987, an de an se celebrează Sfântă Liturghie pentru Unitatea creștinilor de către diferitele Colegii Pontificale Orientale din Roma, pe parcursul întregii săptămâni. La invitația Pr. Ermanno Toniolo, au celebrat Pr. Rector Gabriel Buboi, Pr. Vicerector Vasile Man, Pr. Spiritual al Colegiului, Vincenzo Lai, Pr. Cioară Gheorghe din Episcopia de Oradea.

În deschiderea fiecărei seri de rugăciune, Pr. Rector Gabriel a vorbit pe scurt despre istoria Bisericii noastre, a Colegiului și despre însemnătatea Sfintei Liturghii a Sf. Ioan Gură de Aur. Răspunsurile la cele două celebrări au fost date de către studenții Colegiului, conduși de studentul Ursuleac Ionuț.

Gazdele comunităților respective și-au exprimat recunoștința și mulțumirea față de cei prezenți pentru implicare și pentru participarea activă.

Pe parcursul Săptămânii de rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, în comunitatea românească din Roma s-a creat o tradiție: Colegiul “Pio Romeno” împreună cu Comunitatea Ortodoxă și Romano-Catolică să organizeze alternativ o seară de rugăciune. În acest an, sâmbătă 24 ianuarie, va avea loc această seară de rugăciune la Biserica Comunității romano-catolice.

Ștefan Madarași