Sărbătoarea Colegiului 2022

În ziua de 19 mai 2022 s-a celebrat sărbătoarea Colegiului Pontifical Pio Romeno, pus sub protecția sărbătorii Buneivestiri.
În cursul dimineții comunitatea colegiului, au fost primiți de sf. Părinte Papa Francisc, la împlinirea a 85 de ani de la inaugurarea solemnă a Istitutului. Eminența Sa cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, împreună cu ÎPS Giorgio Demetri Gallaro, secretarul Congregației și don Flavio Pace, au însoțit grupul la audiență. Din partea Sinodului Bisericii Române Unită cu Roma a participat PS Mihai.
Audiența a început cu cuvântul de salut al părintelui rector. În discursul adresat de Suveranul Pontif a fost evocată vizita în România și beatificarea episcopilor martiri și au fost încredințate cuvintele de învățătură prin care se cerea studenților sa își amintească rădăcinile, să cultive pământul timpurilor actuale prin evanghelizare și sa nu uite de importanța aerului bun al dialogului și întâlnirii pentru o evanghelizare fructuoasă.
La prânzul festiv s-au adus mulțumiri p. Vincenzo Lai director spiritual al colegiului pentru activitatea desfășurată și a fost prezentat noul părinte spiritual p. Rinaldo Iacopino.