Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte- 9 iunie 2013

Sfântul Părinte Papa Francisc la începutul Rugăciunii Angelus din Piaţa Sfântul Petru a ţinut să sublinieze importanţa lunii iunie, dedicată Preasfintei Inimi a lui Isus, simbolul real al îndurării lui Dumnezeu.

Îndurarea lui Dumnezeu nu este un sentiment oarecare, este o forţă care dă viaţă, care înviază omul, Sfântul Părinte amintind de episodul descris în Evanghelia după Luca (7, 11-17)  în care Isus îl învie pe tânărul din Nain. Această îndurare, a spus Sfântul Părinte, este iubirea lui Dumnezeu pentru om, este milostivirea.

Dumnezeu ne priveşte întotdeauna cu milostivire, cu o inimă îndurătoare, El întotdeauna ne iartă, să mergem fără frică la Isus.

La sfârşitul Rugăciunii Angelus, Papa a amintit de cele două beatificări de astăzi de la Cracovia (Polonia): calugăriţele Sofia Czeska Maciejowska şi Margherita Lucia Szewczyk. Ca de obicei, a salutat pelerinii prezenţi în Piaţa Sfântul Petru şi prin ei întreaga lume, cu un gând special pentru această binecuvântată zi: “Astăzi să nu uităm de iubirea lui Dumnezeu, să mergem cu încredere la Isus pentru că El ne iartă întotdeauna.”