Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte- 30 martie 2014

Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte- 30 martie 2014

Să nu rămânem “orbi la suflet”, ci să ne deschidem “la lumină, la Dumnezeu şi la harul Său”, reprezintă îndemnul Sfântului Părinte Papa Francisc, din cadrul rugăciunii Angelus din această duminică, în faţa a peste 50 de mii de credincioşi prezenţi în Piaţa Sfântul Petru. Meditaţia Papei a pornit de la Evanghelia duminicii a IV-a din Postul Mare, din ritul latin: vindecarea orbului din naştere.

Viaţa noastră, a spus Papa, uneori se aseamănă cu viaţa orbului care s-a deschis la lumină, Dumnezeu şi la harul Său; alteori însă este asemenea vieţii învăţătorilor legii, a fariseilor, care se scufundă tot mai mult în orbirea interioară: din înaltul mândriei noastre îi judecăm pe alţii, chiar şi pe Domnul.

Astăzi, a continuat Papa, suntem invitaţi să ne deschidem la lumina lui Cristos ca să aducem roade în viaţa noastră şi să ne îndepărtăm de comportamentele care nu sunt creştine. Fiecare dintre noi are comportamente care nu sunt creştine, comportamente care sunt păcate. Trebuie să ne căim de acestea, pentru a păşi cu determinare pe calea sfinţeniei.

Episodul orbului din naştere, a subliniat Papa, prezintă drama orbirii interioare a multor persoane, chiar şi a noastră. În momentul Botezului, noi am fost iluminaţi pentru ca să ne comportăm ca fii ai luminii, cu smerenie, răbdare şi milostenie.

Sursa: news.va