Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -26 ianuarie 2014

“Creştinii să nu construiască garduri, ci să înceapă din nou de la periferii, de la cei din urmă, şi să ducă la toţi milostivirea lui Dumnezeu”, este invitaţia Sfântului Părinte Papa Francisc, lansată la Rugăciunea Angelus din această duminică, din Piaţa Sfântul Petru. Un puternic apel la pace a făcut Sfântul Părinte în Ucraina, care se confruntă cu momente dificile. Cu ocazia Zilei mondiale a bolnavilor de lepră, Papa şi-a îndreptat gândurile spre bolnavii de lepră şi spre un copil de 3 ani, Cocò Campolongo, care a ars de viu într-o maşină la Cassano allo Ionio (Provincia Cosenza), victimă fără precedent în istoria criminalităţii.

Comentând Evanghelia duminicii (Mt 14, 12-23), în care Isus îşi începe activitatea publică din Galileea, o regiune periferică, marginalizată şi dispreţuită datorită prezenţei multor populaţii străine, şi nu de la Ierusalim care reprezenta centrul social şi politic, Papa subliniază asemănarea Galileei cu lumea de astăzi: existenţa diferitelor culturi, în care este nevoie de dialog şi de întâlnire.

Începând din Galileea, Isus ne învaţă că nimeni nu este exclus de la mântuirea lui Dumnezeu.  În plus, El îşi începe misiunea nu doar de la periferie, ci şi de la oamenii care s-ar spune că sunt “modeşti”. Alegându-şi primii discipoli şi viitorii apostoli, Isus nu apelează la şcolile cărturarilor şi ale învăţătorilor Legii, ci la persoanele modeste şi la persoanele simple, care se pregătesc cu dăruire pentru venirea Împărăţiei lui Dumnezeu. Dumnezeu cheamă şi astăzi! Trece pe drumurile vieţii noastre cotidiene. Ne cheamă să mergem cu El, să muncim împreună cu El pentru Împărăţia lui Dumnezeu în “Galileea timpurilor noastre”.

Sursa: news.va