Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte-25 august 2013

 

În cadrul Rugăciunii Angelus, Sfântul Părinte a făcut o reflecţie asupra Evangheliei Duminicii, în care Isus, vorbind despre mântuirea veşnică, face o invitaţie tuturor de a intra pe uşa cea îngustă.

“Această uşă este însuşi Isus” (In 10, 9). El este uşa, trecerea spre mântuire,  El ne conduce la Tatăl. Această uşă nu este niciodată închisă, este întotdeauna deschisă tuturor, fără distincţie, fără excluderi, fără privilegii. Isus nu exclude pe nimeni.

Toţi, a adăugat Sfântul Părinte, sunt invitaţi să treacă prin această uşă, să traverseze uşa credinţei. Nu trebuie să ne fie teamă de a intra pe uşa credinţei în Cristos, lăsându-l să intre mai mult în vieţile noastre, pentru a ieşi din egoismul nostru, din închiderile noastre şi din indiferenţa noastră faţă de alţii.

Această uşă a lui Isus este una îngustă nu pentru că este o sală de tortură, ci pentru că ne cere să ne deschidem inimile noastre Lui, să ne recunoaştem păcătoşi, care au nevoie de iertarea şi de iubirea Lui, să avem umilinţa de a accepta mila Lui, şi de a fi reînnoiţi de El.