Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte -22 septembrie 2013

La sfârşitul Sfintei Liturghii, celebrată de către Sfântul Părinte la Sanctuarul Fecioarei de Bonaria (Cagliari), şi înainte de recitarea Rugăciunii Angelus, Papa Francisc a ţinut să le transmită un salut şi o mulţumire tuturor, mai ales episcopilor din Sardinia.

“Aici, la picioarele Fecioarei, aş dori să mulţumesc fiecăruia dintre voi, iubiţi credincioşi, preoţi, călugări, călugăriţe, autorităţi, şi tuturor celor care au contribuit la organizarea acestei vizite pastorale. Mai presus de toate doresc să vă încrediţez Mariei, Fecioarei de Bonaria. Dar în acest moment mă gândesc la numeroasele sanctuare mariane din Sardinia: pământul vostru are o legătură puternică cu Maria, o legătură pe care o exprimaţi în devoţiunea şi în cultura voastră. Să fiţi întotdeauna adevăraţi copii ai Mariei şi ai Bisericii, demonstrând asta cu viaţa voastră şi urmând exemplul sfinţilor”.

În acest sens, Sfântul Părinte a amintit că ieri, la Bergamo, a fost proclamat Fericit Tomasso Acebis de Olera, călugăr Capucin, care a trăit între secolele XVI-XVII. “Mulţumim Domnului pentru acest mărturisitor al umilinţei şi al iubirii de Cristos!”